Du pensionär - dags att bli förbannad? - Sverigedemokraterna i Västerås

Du pensionär – dags att bli förbannad?

Publicerad i VLT 10 sep 2014 06:00

Du pensionär – dags att bli förbannad?

”Gärna medalj men först en rejäl pension.” Så stod det på en socialdemokratisk valaffisch från den tid då sossarna var de svenska arbetarnas parti. Annorlunda är det nu.

Båden folkpensionen och den Allmänna Tjänstepensionen (ATP) hade sina fel och brister. Men de hjälpte nästan alla som var involverade i systemet till en betydligt bättre ålderdom än vad deras föräldrar haft.

Systemet började dock monteras ner i slutet av 1980-talet och det var sossarna som stod för rivningen. Göran Persson kommenterade det hela som att framtida generationer kommer att bli rosenrasande när det dysfunktionella systemet avslöjar alla sina brister.

Dysfunktionaliteten var dock medvetet inbyggd i systemet. En del av denna funktion kallas ”pensionsbromsen”.

I realiteten handlar det om en sänkning som tas till när statsfinanserna inte längre klarar av att bära sig själva. Huvudorsakerna till att bromsen slår till heter massinvandringspolitik och spekulationsekonomi.

Politikerna sviker pensionärerna. Om du haft låga inkomster och inte kunnat spara privat så kommer din pension i resten av ditt liv att vara som en berg ochdalbana.

Det blir en påfrestande tillvaro med tankar på huruvida man får sätta riktig mat eller kattmat på bordet.

I detta för pensionären prekära läge träder statsminister Reinfeldt (M)in på arenan och börjar orera om att man i fram-tiden nog kan behöva arbeta tills man är 75 år. Då, möjligen då, käre svenska pensionär, kan det bli tal om att lyfta en pension som är så snålt tilltagen att många omöjligt kan leva på den.

Blotta tanken på att flytta fram pensioneringen tio år förefaller för de allra flesta som en skymf. Rent utmanande blir Reinfeldts argumentation för dagens massinvandring.

Han påstår att dessa om kliver rakt in i svensk arbetslöshet, ska rädda våra pensionsutbetalningar. Det är lika fräckt som det är idiotiskt och lögnaktigt.

Bluffen avslöjas av vanligt sunt förnuft och enkel matematik. Hur skall människor som själva inte tillför en enda krona, utan skall vara med och dela på den gemensamma kakan, kunna göra kakan större?

Varför står statsministern och blåljuger om att massinvandring är det enda som kan ”rädda våra pensioner”? Svaret är lika uppenbart som självklart: de inbetalda medlen för att täcka våra pensioner är spenderade för länge sedan. De har förintats i misslyckade marknadsspekulationer och i det vansinniga projekt som invandringen är.

Det, du arma svenska pensionär, är den råa brutala verklighet som nu grinar dig rakt i ansiktet. Är det, som Göran Persson trodde, dags att bli förbannad?

Börje Brandhill (SD), gruppledare